Bahan
sebiji bwg putih (racik/dadukan)
1/2 biji bwg besar (potong dadu)
2 biji kentang (potong dadu)
1 senduk mix vegetable
isi ayam(ptg kecik2) - blh ganti daging kalau suka
1 1/2 sudu rempah kari (xkesah apa2 brand)
2 biji telor ayam
garam secukupnya
kulit popia
minyak utk menumis dan goreng
cara:
-tumis bwg putih,
-masuk serbuk rempah kari daging yg dibancuh dgn sdkt air
-tggu pecah myk, masuk isi ayam dan air
-agak mendidih/hampir msk, msuk kentang,msk garam
-bila kentang dah empuk,msk bwg & mix vegetable,
-gaul rata & biarkan seketika sblum ttp api
-pecahkan telur dlm inti tadi
-letkkan 2-3 sudu int dan balut inti tu atas kulit popia
-ms nak goreng, letak myk 1 sudu ja dalam pan
-goreng sampai garing...then balikkan..
-biar garing lg sebelah...siap hidang
Tiada ulasan:
Catat Ulasan